Hero Start Publik Webb 1920X1080 191219 19

Laddstolpar och Elbilsladdning

Elbilsladdare, Cykelladdstationer, Batteri

Fördjupa dig i elbilsladdning och skriv gärna ut vår brochyr 

Vi installerar din nya laddare och batterier till ett fast pris.

 

Installation av laddstolpar i Helsingborg

Funderar du på att skaffa en elbil? Elbilar och så kallade laddhybrider har de senaste åren på allvar börjat plocka marknadsandelar från traditionella fossildrivna bilar, men ännu är vi bara i början av elbilsrevolutionen. De flesta större biltillverkare har börjat satsa på massproduktion av elbilar och allt eftersom priserna sjunker så blir elbilen en möjlig investering för allt fler.

Vill man ha en elbil är man i princip tvungen att ha en laddbox eller laddstolpe hemma. Även om allt fler laddstolpar sätts upp utefter vägarna både runt Helsingborg och ute i landet så är möjligheten att kunna ladda själv hemma det som verkligen gör en elbil bekväm och ekonomiskt försvarbar. Vi hjälper både privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag att sätta upp laddstolpar och har den kunskap och erfarenhet som behövs för att göra en säker och proffsig installation.

 

Laddboxar, laddstationer, laddstolpar...

Kärt barn har många namn, och det gäller även för laddare av elbilar. Det som i folkmun brukar kallas laddstolpar kan vara lite olika saker. För hemmabruk handlar det oftast om en så kallad laddbox, även kallad wallbox, som fästs på en stolpe för att kunna placeras var som helst på uppfarten eller tomten. De fasta elledningarna dras från boxen ner i stolpen och bort till elcentralen och gör installationen säker. För den som inte har ett garage hemma där en laddbox kan placeras på väggen så är en laddstolpe den bästa lösningen.

Men en laddstolpe kan också beteckna en större offentlig laddstation, till exempel vid en bensinmack eller en rastplats. Dessa har ofta snabbladdare och vem som helst kan ladda sin elbil där mot betalning. Denna typ av laddstolpe passar också utmärkt på till exempel kontorsparkeringen.

 

Kräver behörig elektriker

Oavsett vilken typ av laddstolpe du vill sätta upp så krävs att den blir installerad av en behörig elektriker. En laddstolpe ska kopplas på en egen gren direkt till husets elcentral. Det kan göras med antingen enfas eller trefas, varav det senare ger en mer effektiv laddning.

Medan det i Sverige visserligen fortfarande är tillåtet att ladda sin elbil direkt i ett vanligt eluttag så är det absolut ingenting som vare sig vi, Elsäkerhetsverket eller brandkåren vill rekommendera. Ett vanligt eluttag är inte byggt för att tåla så hög spänning under så lång tid som krävs för att ladda en elbil, och uttaget kan lätt överhettas och orsaka en eldsvåda, något som redan hänt flera gånger i Sverige. I de flesta delar av världen är denna typ av laddning förbjuden, och i stället är det så kallad mode 3-laddning, det vill säga laddning med laddbox, som krävs.

 

Laddstolpar för bostadsrättsföreningen

Om det finns flera grannar i bostadsrättsföreningen som har elbil är det en god idé att installera ett antal laddstolpar på parkeringen. Att installera laddstolpar gör det inte bara möjligt för de medlemmar som redan har elbil att ladda hemma, det gör dessutom föreningen mer attraktiv, framför allt inför framtiden när allt fler kommer att ha en elbil. 

Vi erbjuder planering och installation av laddstolpar för bostadsrättsföreningar i Helsingborg, kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta oss

Laddare till elbil

Ladda elbil eller hybridbil. Ladda på jobbet eller ladda hemma. Vilken lösning passar din dig bäst?
Det finns många sätt att ladda och dela. Du kanske vill ha en egen kommersiell laddstation? 

Idag är det nästan ett måste att som företag kunna erbjuda laddlösningar för sina medarbetare (och även kunder som
kommer på besök). Vi har de lösningarna som riktiga elektriker och samarbetar med de allra bästa; bland annat Charge Amps, Garo och Wallbox.

Det handlar inte bara om att ladda, utan om att ladda optimalt = vid rätt tillfälle och på rätt sätt.

Gå till Laddväljaren (Halmstad)

Gå till Laddväljaren (Ramlösa)

 

Halo Laddare