Hero Start Publik Webb 1920X1080 191219 13

Solceller

Låt solen jobba för dig

Att satsa på solcellsanläggningar blir allt populärare i Sverige. Såväl privatpersoner som större fastighetsägare och industrier har upptäckt fördelarna. Att producera egen el är mycket enklare än du tror. Och vi på Elkedjan LANI Eltjänst AB hjälper dig hela vägen. Från planering till fungerande solcellsanläggning. 

Kontakta oss

Så här går det till

Genom att installera solceller på din fastighet bidrar du en bättre miljö för alla och bättre ekonomi för dig själv.

Steg 1, ta del av vår broschyr i vilken vi informerar mer om hur solceller fungerar i Sverige.

För att få ett hum om den ekonomiska investeringen vill vi att du börjar med att göra en enkel kalkyl med hjälp av länken nedan.

Steg 2, planera och beräkna dina solceller

Steg 3, Nu när du på ett ungefär vet hur du vill bygga din anläggning kontaktar du oss via kontaktformuläret

Vi kan även erbjuda att larma dina solceller och vi har kontakter ifall ni vill försäkra anläggningen.

Finansiellt kan vi erbjuda dig eller ditt företag en månadsfinansiering över lång tid genom tredje part inkluderande ett fullserviceavtal.

Du kan också välja att betala anläggningen på annat sätt och du kan idag även få olika former av statliga stöd för att du medverkar att ta ansvar för vår gemensamma miljö.

Sänk dina energikostnader med solceller

Solceller är ett av de mest moderna och miljövänliga sätten att producera el på, både i liten och stor skala. Att ta tillvara på den solenergi som strömmar ner till oss alldeles gratis är egentligen en självklar idé. Tekniken har också funnits sedan 50-talet, men var länge alltför dyr för att kunna vara en lösning för privatbostäder.

I takt med att tekniken har gått framåt så har dock kostnaderna för solceller sjunkit, och idag väljer allt fler villaägare att installera solcellspaneler på sina tak. I Helsingborg har vi satt upp ett stort antal solcellsanläggningar både på villa- och kontorstak och hjälpt åtskilliga privatpersoner och företag att sänka sina energikostnader. Solceller håller länge, och när väl installationskostnaden är betald så är den el som alstras helt gratis.

 

Hur fungerar solceller?

En solcell är en liten, ljuskänslig så kallad halvledare, vanligtvis av kisel, som kopplas ihop med andra solceller på paneler som i sin tur sedan fästs på taket. När solen lyser på panelerna så förvandlar cellerna solenergin till likström, som leds ner till en så kallad växelriktare på husväggen. I växelriktaren omvandlas likströmmen till växelström som kan användas för husets elförbrukning.

För att ge maximal effekt bör solcellspaneler fästas där det finns som mest solinstrålning, vilket innebär södersidan av ett tak. Dessutom ska de helst inte hamna i skugga från närliggande byggnader eller träd. En solcellsanläggning på 30 kvm kan ge ungefär 5000 kWh per år. Det motsvarar ungefär en fjärdedel av en normalstor villas elförbrukning. Solceller har med andra ord kapacitet att få ner din elkostnader betydligt.

Att installera en solcellsanläggning kräver en behörig elinstallatör, och firman som utför installationen måste vara registrerad hos Elsäkerhetsverket för den här typen av anläggningar. 

 

Statligt stöd för solcellsinstallation

Om du installerar solceller på taket kan du ansöka om bidrag från Länsstyrelsen i form av det statliga investeringsstödet för solceller. Du kan ansöka om att få bidrag för 20% av den totala kostnaden, vilket inkluderar både installationskostnad och köp av solceller.

Pengarna fördelas utifrån en årlig pott, och när potten är slut delas inga fler bidrag ut under året. Därför är det bra att ansöka så fort du kan när du bestämt dig för att installera solceller, helst så tidigt på året som möjligt. Du ansöker om stödet hos Länsstyrelsen.

Om du inte tilldelas investeringsstöd kan du istället få ROT-avdrag, som för närvarande är 30% av arbetskostnaden. Vi ordnar med avdraget med Skatteverket och drar av beloppet redan på fakturan.

 

Vi hjälper dig med din solcellsanläggning i Helsingborg

Kontakta oss om du vill ha hjälp med att installera solceller på ditt tak. Vi kan hjälpa dig att räkna på anläggningens storlek och hur mycket el du kan räkna med att få ut sett över hela året så att du kan ställa det mot kostnaderna. Om du känner att installationen är en investering du vill göra hjälper vi dig sedan att installera solcellspanelerna på ett säkert och smidigt sätt. 

Kontakta oss idag om du vill veta mer!Kontakta oss