Solceller

Solceller - Närodlad energi...

Vi tror på en ljusare framtid med solenergi. Vill du vara med på vår resa?

Fakta solceller - så fungerar det

Egentligen är det ganska enkelt: solstrålar träffar solceller som genererar solenergi. Elen omvandlas till växelström i en växelriktare, kopplas in i husets vanliga elcentral och kan användas som all annan el. Genom att använda solenergi sänker man sin elräkning och skyddar sig mot framtida höjningar av elpriset. När solcellerna är avbetalda, är elen gratis. Solceller är i princip underhållsfria, de tickar på utan att man behöver göra något.

Enkel montering.

Solceller är enkla att montera. De fästs enkelt på taket, resten av arbetet är kabeldragning. Inkoppling av elen får endast göras av en behörig elektriker. Man kan börja i liten skala och bygga ut antal solpaneler allt eftersom.

Lång livslängd.

Solceller har lång livslängd, lång garanti och kräver minimalt underhåll. Ofta garanteras en uteffekt på 80% efter 25 år. Solceller ger säker el och är utsläppsfritt och miljövänligt. Genom att producera sin egen el vet man i förväg vad elpriset blir och man är skyddad mot prishöjningar.

Obs: Nätelsbolaget är skyldigt att byta ut din elmätare mot en som mäter och räknar av din egenproducerade el, utan kostnad.

Är du intresserad av en egen solcellsanläggning - Boka ditt hembesök i dag...

Via ResursBank kan vi nu även erbjuda 24 månaders räntefritt lån för din solcellsinvestering, kontakta oss för mer information.

Ansökan - Stöd för solcellssystem - Energimyndigheten

Skicka ditt intresse till oss på info@lanieltjanst.com